Kritikersalongen diskuterar Nätterna på Mon Cheri

Kritikersalongen diskuterar Nätterna på Mon Cheri av Stefan Lindberg. Jenny Högström samtalar om boken med UKON och Åsa Beckman. Från 31 mars 2016 på Litteraturhuset i Göteborg. Arrangerat av Göteborgs Litteraturhus.

Alla är varmt välkomna att följa Kritikersalongen. Det går att följa den likt en bokcirkel, eller bara komma på enskilda tillfällen utan att ha läst den aktuella boken. Sitta tyst och lyssna, eller lägga sig i samtalet. Är du redan med i en bokcirkel, varför inte ta hela bokcirkeln? Låta ert samtal fortsätta in i Kritikersalongens, eller låta Kritikersalongens vara utgångspunkt för ert eget.

Värd för kritikersalongerna är kritikern, författaren och översättaren Jenny Högström. Till varje programtillfälle bjuder hon in två andra kritiker från dags- eller kvällspress, litterära tidskrifter eller bokbloggar till att delta i ett samtal om en aktuell bok. En bok de båda gästerna läst och recenserat – och kanske gjort lite olika läsningar av. Samtalet pågår i en timme och följs sedan av debatt och vidare samtal med och inom publiken. En sorts live-recension i dialog med publiken där många olika läsningar bryts mot varandra, eller faller varandra i talet.

Kritikersalongen genomförs med stöd av Statens Kulturråd och i samarbete med Folkuniversitetet, Inst. för litteratur, idéhistoria och religion på Göteborgs Universitet, Kultur i Väst och bokcirklar.se.